Kpss Koçluğu olarak bu yazımızda kpss deneme analizlerinin nasıl yapılması gerektiğini ve öğrencilerin nelere dikkat etmesi gerektiğine değinip tavsiyelerde bulunduk.

Hazırlık sürecinde adayların bir kısmı konu tekrarlarını bitirirken bir kısmı ise son tekrarlarını yapmaktadır. Kpss deneme sınavları hazırlık sürecinde bir boy aynası hükmünde olacaktır. Yapılan her deneme sınavı, işlenen konular ve yapılan çalışmaların yeterliliği veya yetersizliği konusunda önemli ipuçları sağlayacaktır. Kpss deneme sınavlarından daha çok verim elde edilmesi için kurallara uyulması gerekir.

Öncelikle doğrudan genel denemeler ile değil ders denemeleri ile başlamalısınız. Daha sonra genel denemelere geçmelisiniz. Böylelikle ders bazında eksikliklerinizi daha doğru tespit edip önlem alabilirsiniz.

Ders denemelerinde ilk önce zor veya herkes tarafından yapılan denemeleri değil seviyenize uygun kpss denemelerinden başlamalısınız ki zamanla konuları daha iyi oturtarak bir üst seviyeye çıkın. Aksi takdirde direk zor denemeleri çözdüğünüzde yanlış ve boş sorular fazla moralinizi bozacak ve eksikliklerinizi tespit etmede daha çok zorlanacaksınız.

Kpss deneme analizi, denemenin yapıldığı gün yapılmalıdır. Analiz aynı gün yapıldığında unutma süreniz kısalır ve doğru sonuçlar alırsınız.

Deneme analizi yapılırken öncelikle yanlış ve boş soruların konuları not alınmalıdır. Gelişiminizi görmek ve daha  motive olmak için her deneme yaptığınızda hangi dersten kaç yanlış, kaç boş yaptığınızı yazmalı ve sürecinizi takip edip zamanla ne kadar ilerlediğinizi görebilirsiniz.

Kpss deneme analizlerinde çıkan yanlış ve boş soruların çözümleri detaylıca incelenmeli ve neden yanlış-boş yaptığınızın sonucuna ulaşmalısınız. Çözümleri incelerken sadece tek bir çözüme bağlı kalınmamalı gerekirse yanlış boş yaptığınız soruları hocalarınıza veya arkadaşlarınıza yeniden çözdürerek farklı çözüm yolları görmelisiniz. Böylece size en uygun gelen çözüm yolunu bulup benimsemiş olursunuz.

Çıkan yanlış-boş soruların her bir konusundan en az 30-50 tane soru çözülüp konu tekrarları yapılmalıdır. Soru çözdükten sonra bir daha o konuya çalışmamazlık yapmayın. İlk başta 30-50 soru çözdükten sonra o konuyu benimseyene kadar günlük 10 tane soru çözmeniz eksikliklerinizi gidermede yardımcı olacak ve unutmamanızı sağlayacaktır.

Bir sonraki deneme gününe kadar konu tekrarı yapmaya ve yanlış-boş yaptığınız soruları tekrar tekrar çözmek gereklidir. Konu tekrarları yaparken konuyu genel anlamda değil yanlış-boş yaptığınız sorunun kısmına göre tekrar ederek o noktada artık daha dikkatli davranmalısınız.

Çok çabuk unuttuğunuz konu ve soru tipleri olursa bunlar not alınıp gözünüzün önüne konulmalıdır. Bir konuyu sürekli unutuyorsanız her gün o konuya çalışarak bir süre sonra o konuyu benimser ve unutmamaya başlarsınız.

Kpss deneme analizlerinde çok karıştırdığınız bir konu olursa her gün akşam o konu 1 saat tekrar edilmelidir. Her gün tekrar yaparak konuyu bilinçaltınızda daha uzun süreli muhafaza ederek unutma süresini uzatırsınız.

HER GÜN KARIŞIK TEST

Bir sonraki kpss deneme sınavında yaptığınız yanlış ve boş sorular sürekli farklı ders veya konulardan çıkıyorsa her gün karışık test çözerek unutma sürenizi en aza indirmelisiniz. Sürekli farklı konu veya derslerden yanlış yapıyorsanız çok çabuk unutuyorsunuz demektir. Bunu önlemek için her gün karışık test çözerek konuların daha iyi oturmasını sağlayabilirsiniz.

BENİMSEYENE KADAR TEKRAR

Bir sonraki kpss deneme de bir önceki denemede yaptığınız yanlış-boş soruları doğru yapmaya başladıysanız bu konuları yine de ihmal etmemeli aynı titizlikte konuyu benimseyene kadar çözmeye devam etmelisiniz.

Özellikle matematik dersinde kendinizi kötü olarak görüyorsanız KPSS MATEMATİK NETLERİ NASIL ARTAR yazımızı okuyabilir veya matematik soru dağılımı ve tavsiyeler yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Kpss deneme analizlerinde almış olduğunuz sonuçlar hiçbir zaman moralinizi bozmamalı kpss deneme lerinin de sizin üst seviyeye geçmeniz için birer aşama olduğunu unutmamalısınız.

Ülkemizin geleceği olan tüm adaylara başarılar dileriz.

 

KPSS KOÇLUĞU

DAİMA İLERİ !